SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Пейнтбол

05/07/2019 – Приключи учебната година, а с нея и първият сезон на клуб „Влез в ритъм“ за деца и младежи в резидентна грижа. Най-активните бяха наградени с вълнуващо преживяване – игра пейнтбол.

Приключението започна на 27 юни от 16.00 часа. Игрището за пейнтбол във Велико Търново е разположено в стара индустриална сграда, декорирана така, че да пресъздава атмосферата на бойно поле. Всеки от младежите, освен пушките, които в този спорт се наричат маркери, получи камуфлажна униформа. Въпреки 30-градусовата жега, облечени в униформите, младежите с ентусиазъм се „превърнаха“ във войници от две различни армии. Бързо влязоха в бойния ритъм на своя екип. Не усетиха времето. Малко уморени, но с усмивки на лицата и висок адреналин след края на играта, младежите споделиха емоциите от преживяното. Дали сме успели да развием нови социални умения, дали сме ги научили да се  справят със стрес и  да изразяват чувства, дали сме стимулирали  активност и креативност – са въпроси, които водещият на клуба, психологът Людмил си задава. Отговорите ще дойдат наесен, когато „Влез в ритъм“ започне още веднъж срещите си. Или пък от техните възпитатели. Дотогава – весело лято!