SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Отвори врати нашата АРТ-работилница „Общувам, творя и играя с моето дете“

25/06/2020 – На 23 юни отвори врати новата АРТ-работилница „Общувам, творя и играя с моето дете“ – една прекрасна инициатива на SOS Центъра ни за обществена подкрепа „Шанс“ в София. Нейната цел е децата и техните родителите да прекарат време заедно в изработването на различни интересни творчески проекти, да общуват, да играят и да се забавляват заедно. Всеки месец до края на извънредно нестандартната 2020 г. екипът на SOS Центъра и клиентите, ползващи услугите му, ще творят, общуват и играят заедно с нашите колеги, така че очаквайте периодично да ви разказваме за техните вълнуващи, забавни и изпълнени с пълнота споделени моменти.

Първото ни арт-занимание бе съпътствано от дъжд и провали първоначалните ни планове да сме на открито, но пък сме сигурни, че ще ни върви по вода. Урокът, който трябва да научим от 2020 г. е въпреки трудностите и първоначалните ни планове, да намираме начин да сме заедно на безопасно разстояние и да си вземаме ценните и споделени моменти и да изживяваме всеки един от тях през радостните очи на приятно изненадано дете! Така и направихме.

Събитието се състоя в малка група на територията на нашия център, съобразно всички изисквания за безопасност. Децата и техните родители бяха поставени пред арт-предизвикателството да изработят замък от глина през ролите на проектанти, архитекти и строители, които заедно да съградят своята семейна крепост, след което като сладкодумни разказвачи на истории да ни пренесат във вълшебния свят на тяхната съвместна приказка, разхождайки ни в пространствата на сътворена от тях крепост. Децата и техните родителите преминаха през различните роли, изправиха се пред трудности, които трябваше съвместно да намерят начин да разрешат, за да могат да изградят своя замък и приказна история. С гордост ви споделяме, че всички успяха да се справят с подводните камъни в процеса на изпълнение на арт-задачата, както и да се забавляват и да приемат с усмивки претърпените по дрехите зацапващи с глина арт-щети.

Ще ви споделим снимки на част от етапите, през които преминаха семействата, докато достигнат до завършените модели на техните замъци. Приказките, които ни разказаха за сега остават дочути само от нашите уши, но очаквайте да ви споделим и тях.

До нови срещи през месец юли! Бъдете здрави!

X