SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Отново първо място в силен математически турнир за дете от наше SOS приемно семейство

30/03/2018 – На 17 март 2018 г. в цяла България се проведе Областният кръг на най-масовото математическо състезание в България и по света – „Европейско кенгуру“. В Перник на първо място сред връстниците си е шестокласникът Жорко, дете от наше SOS приемно семейство. Отново първо място и нов златен медал!

„Това е една много заслужена награда за положения труд, защото зад първото място и златния медал стоят десетки часове над учебника, „борба“ с трудните задачи със звездички и много допълнителни уроци по математика“, коментират приемните му родители.

От своя страна, Жорко споделя: „Обичам да решавам задачи, интересно ми е. Много се радвам, когато получавам верните отговори, но най-най-много се радвам, когато получавам медалите.“

Макар и само в шести клас, Жорко вече е събрал завидна колекция от медали – златни, сребърни и бронзови. Златните са най-много!

X