SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Отлични ученици, талантливи артисти и страхотни домошари – такива са децата в SOS Малкия ни семеен дом „Чардафон“ в Габрово

16/11/2020 – През изминалите два месеца старанията и вдъхновението на екипа в SOS Малкия ни семеен дом Чардафон“ в Габрово сякаш бяха с акцент учебната дейност. Всички деца активно и редовно се включват в обучителния процес, като безпроблемно участват както в присъствената, така и в онлайн формата. Вики от 10 клас извоюва стипендия за отличен успех, а Катето от 9 клас ще получава стипендия, защото е ученик в защитена от държавата паралелка. Освен това, тя е отговорник на класа.

И петте деца, настанени в малкия ни семеен дом не допускат безпричинни отсъствия. Подготвят се ежедневно и с ангажимент към поставените задачи. Получават съдействие от екипа за справянето с чуждите езици, презентации и проекти.

На 9 октомври Мариян свири в зала „Възраждане“ на концерта на своя учител по китара Радослав Талев „This is me“. Както винаги, и децата, и колегите бяха на първия ред в залата. На 22 октомври имаше участие и в бар „Сопрано“ – Габрово. През октомври, по традиция, децата приготвиха и зимнина – туршия и конфитюри. Вече си ги хапват. Направиха си сами етикетите на бурканите.

През целия период с децата се провеждат групови обучения за правилно носене, съхранение и унищожаване на ЛПС, за правилен етикет на кихане и кашляне, за миене на ръце, за дезинфекция, за поведение извън малкия семеен дом във връзка със ситуацията на COVID. Ежедневно се инструктират за поведение и спазване на мерки и ограничения. Ежедневно всяко дете получава индивидуален пакет с маска, дезинфектант и еднократни кърпички при излизане.

 

X