SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Организирано посещение за деца и родители в Музейко

22/03/2021 – На 17 март децата, които подкрепяме чрез SOS Центъра ни за обществена подкрепа в София, както и техните родители, имаха възможността да посетят детския научен център „Музейко“.

Посещението се проведе при взети всички необходими мерки за безопасност, съобразени с извънредната епидемична обстановка, породена от COVID-19. Децата видяха една от 15-те реплики на скафандъра на Нийл Армстронг – първият човек, стъпил на Луната.

Посетителите се насладиха на пътешествие, водещо ни през различни периоди от човешката цивилизация. Деца и родители се върнаха назад във вековете, чрез потапяне в света на археологията, палеонтологията и геологията. Пътуването във времето продължи чрез  демонстрация на взаимодействието между природата и хората. Последният етап от пътешествието представи i предизвикателствата, които ни отправят бъдещето и космоса. 

 

X