SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

OMV ОТНОВО В ПОДКРЕПА НА SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА БЪЛГАРИЯ

28/09/2018 – OMV България отново ще даде възможност на клиентите на своите бензиностанции да подпомогнат дейността на SOS Детски селища България в подкрепа на младежите над 18-годишна възраст след напускането на SOS грижата.

От 1 октомври 2018 г. всички клиенти на OMV могат да направят дарение в полза на младежите от SOS Детски селища при заплащане на своите покупки на касите на бензиностанциите. Независимо дали зареждат гориво, дали са се отбили да напазаруват, хапнат или изпият чаша ароматно VIVA Cafe, клиентите имат възможността да дарят 1 лев в полза на SOS Детски селища преди оформяне на финалното плащане. Дарението може да се направи и от физически, и от юридически лица – както при заплащане в брой, така и при заплащане с кредитна/дебитна карта.

Размерът на дарението и наименованието на получателя – SOS Детски селища България се изписват върху  касовия бон, който клиентът получава след заплащане на сметката си.

Дарителските суми ще бъдат насочвани към Програма „Начало на самостоятелен живот“. Даренията ще бъдат в подкрепа на младежите над 18-годишна възраст, които живеят самостоятелно извън SOS младежките домове, работят или учат, но все още се нуждаят от подкрепа, за да се справят успешно в живота.

Всички дарения, които клиентите на OMV правят, имат за цел да насърчат старта на младежите в самостоятелния им живот, при намиране на работа, място за живеене и възможности за реализация. С тези дарения те оказват финансова помощ на младежите, които продължават обучението си във ВУЗ до завършване на висше образование и започване на работа.

Отчет за проведената в бензиностанциите на OMV Българи кампания можете да намерите тук.

X