SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

ОБУЧЕНИЕ „ЗАЩИТНО ПОВЕДЕНИЕ“

07/06/2023 – Завърши месецът на баловете. С него завърши и нашето начинание – обучение „Защитно поведение“ с учениците от първи клас на СУ „Васил Левски“ гр. Брезник. Ръководството на това прекрасно училище прие нашата идея в началото на учебната година с ентусиазъм и разбиране за ползите от този тип познания при децата.

Стартирахме през октомври 2022 и цяла учебна година всеки месец се срещахме с жадните за знания първокласници. С игри и забавления децата бяха въвличани в темите за собственото тяло, чувствата, безопасно място и подкрепящ кръг, публично и лично, опасни и безопасни тайни. Да – темите изглеждат сякаш всички знаем всичко по тях, но така ли е? Дори и да е така за възрастните е добре да ги представим на децата си, а покрай тях да ги държим и в нашите глави и да знаем, че: „Всеки има право да бъде в безопасност винаги и по всяко време!“.

А какво да ви разкажем за последната ни среща? Децата ни показаха, че времето, в което сме били заедно не е изгубено – всичко вече е минало през умовете им и основите са положени. За старанието си те получиха грамоти, а ние обещахме нашето присъствие при тях и във втори клас, за да разширим и надградим наученото!

Довиждане месец май! Довиждане първокласници! Очакваме цветната есен, за да се видим отново, второкласници!

Специални благодарности на екипа на СУ „Васил Левски“ гр. Брезник, на директора Лина Симеонова и педагогическия съветник Евелина Антова и на всички учители, от които получихме съдействие, одобрение и подкрепа!