SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Обучение по проект „Заедно“ и в Трявна

23/05/2024 – Екипът на проект „Заедно“ продължава усилено да планира, организира и провежда обучения за правата на децата и правото на участие в решения с обществено значение. Този път от 18 до 20 май екипът беше в Трявна, където в Конферентната зала на SOS Детско селище Трявна 16 деца от приемна грижа и техните приятели от СУ „П.Р. Славейков“ взеха участие в това полезно за тях обучение. 

Кулминацията на обучението беше срещата с кмета на град Трявна г-н Денчо Минев, който въпреки натоварената си програма отдели време и прие цялата група деца и нашия екип в своя кабинет. Децата представиха пред него своите послания и идеи за това как град Трявна да бъде по-чист, приветлив, как да подобри своята среда, която да бъде по-атрактивна за децата и как да бъде още по-добър туристически център, привличащ множество туристи целогодишно.

Г-н Минев предложи децата да сформират своя група с отговорници, които да провеждат периодично различни доброволчески акции. Първата – по почистване на района на езерото и реката вече се планира от групата деца. Желаем им успех в това да привличат и увличат все повече свои връстници в изконното им право да участват.