SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Обръщение на Националния изп. директор Валерия Георгиева към децата, младежите, родителите, колегите и приятелите по повод 30-годишнината на SOS Детски селища България

Уважаеми деца и младежи, родители и колеги, скъпи приятели,

Днес е 2 август – на този ден преди 30 години в България е учредена организацията SOS Детски селища. Тогава сме били пионери, визионери, защото за първи път сме дръзнали да предложим грижа в семейство. 30 години носят едно огромно удовлетворение и стабилна основа с установени традиции, но също поставят началото на много нови надежди и отговорност! Особено днес, в условията на пандемия, която промени света, ще запомним „рождения си ден – 2 август“ с много по-важни неща от едно традиционно, голямо празненство, полагащо се на всеки рожденик. Днес, всичко което правите, означава много повече за децата, младежите и семействата, които организацията подкрепя, отколкото когато и да е било през тези 30 години, защото в една криза най-уязвими са именно хората в риск.

Отговорността и ангажиментите ни към тях нарастваха с годините.  И най-голямата награда, която празнуваме днес, това са стотиците деца, на които помогнахме да станат самостоятелни млади хора и да поемат своя път, това са стотиците семейства, които успяхме да подкрепим, да си стъпят на краката и да не се разделят с децата си, поради липса на възможност да се грижат за тях.

Честит рожден ден, SOS колеги и приятели! За мен е чест да бъда част от сърцатия SOS екип. Благодаря ви за усилията и всеотдайността и бъдете уверени в това, което SOS Детски селища България символизира днес и в последните 30 години – любов, уважение и сигурност!

Одри Хепбърн е казала: „С годините разбрах защо имаме две ръце – едната е за да помагаш на себе си, а другата – за да помагаш на другите. Това правим ние – помагаме на децата, помагаме на семействата, разбира се, с подкрепата на нашите дарители. Избрали сме да го правим, защото вярваме, че всяко дете има нужда от пълен с обич дом, защото знаем, че никое дете не трябва да расте само и защото сме убедени, че всяко дете заслужава ЛЮБОВ, УВАЖЕНИЕ И СИГУРНОСТ. Нека продължим да ги осигуряваме. Нека подкрепяме най-уязвимите – децата и семействата в риск още много години занапред!

Желая на всички здраве, сигурност и вяра, честит празник!

С уважение и обич,

Валерия Георгиева

Национален изпълнителен директор

SOS Детски селища България