SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Нережисирано на цирк!

30/07/2021 – За част от децата и родителите, които подкрепяме чрез SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново, вечерта на 26 юли беше магична! На цирк за първи път!

„Без  реклама на цирк Иванов“, споделя Албена Добрева, Управител на SOS Центъра – „се опитвам да ви представя какво видяха нашите 22 специални деца и родители. Не знам майките или децата бяха по-впечатлени от шатрата, от костюмите , от светлините, от озвучаването, от акробатичните изпълнения и дресировка. „Виж, виж, не може да е истина!“ Мислите, че децата говореха така?! Не, това бяха майки, усетили удоволствието да погледат заедно с децата си цирковата програма, да се смеят заедно с децата си, да се откъснат за два часа от проблемите и тревогите вкъщи“.

Лъвчето Гого, съвременните детски анимационни герои, захарният памук, дресираните котки, клоунът с горяща шапка грабнаха децата. И отново  имахме деца, които гледаха не с очите си, а със сърцата си. И отново имахме родители, за които реализирахме  идеята, че да бъдеш добър родител означава да преживяваш и откриваш нещата с детето си.

И отново си казахме – струва си всяко усилие в подкрепа на детството!

X