SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Направи магия. Подари книга на дете.

22/12/2020 – В един от най-празничните месеци на годината – декември, екипът на SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Перник се включи в кампанията “Направи магия. Подари книга на дете”.

Всяко дете трябваше да си избере книжка, която иска да получи като подарък за Коледа. С голям ентусиазъм SOS екипът се свързваше с родителите, за да разбере кои са книгите, които децата желаят да получат.

Дотук всичко звучи добре – подаръци за Коледа, щастливи деца, но за SOS екипa работата беше изпълнена не само с радост, но и с голяма доза напрежение. Книжките пристигаха една по една, някои бяха доставяни до офиса, други трябваше да се взимат от офисите на различните куриерски фирми. Непрекъснато звъняха телефони и се получаваха съобщения за пристигащи книжки. Всяка получена пратка се отваряше, за да е сигурно, че полученият подарък отговаря на желанието на детето. След това книжките се опаковаха като подаръци, надписваха се и чакаха срещата с малките си собственици. Когато дойде мигът всяко дете да получи своя подарък, стана ясно колко оправдан е трудът на SOS екипа ни. Щастието по лицата на децата беше най-хубавият подарък за екипа на SOS Центъра ни!

X