SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

На гости в Трявна

05/06/2019 – На 31 май гости на децата от приемните ни семейства в SOS Детското селище Трявна бяха приятелите ни от Райфайзенбанк от клоновете в Плевен, Горна Оряховица, Велико Търново и Севлиево. Времето не беше благосклонно към традиционната ни програма, включваща боядисване и освежаване на детските игри и конструкции, но пък в обновената ни зала се развихриха неподозирани художествени таланти.

 
Създадохме три групи от деца и възрастни, които имаха задачата да създадат картина, посветена на детството и празника на детето – 1 юни. След финалния сигнал тричленното жури, изключително затруднено, заради посланията, цветовите решения и емоционалните реплики на участниците, реши да присъди три първи награди. Това зарадва всички. Децата получиха лакомства, а възрастните – кафе и приятна среща-разговор за социалните услуги в Програма SOS Детско селище Велико Търново-Габрово-Трявна и предизвикателствата да отглеждаш деца в приемни семейства.

 
За лятната ваканция и почивката на море гостите подариха топки, фризби, федербали и други интересни игри, които ще бъдат полезни за физическата активност на децата. Директорът на Програмата, Иван Христофоров, представи реновираната база, подготвена за рехабилитационен семеен център и възможностите за провеждане на обучения, семинари, тиймбилдинги и други организирани прояви на екипи и организации.

 
След паметните снимки заедно си обещахме нови срещи и дейности в полза на децата и в подкрепа на SOS Организацията.