SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

На ъгъла ни чакат чудесии…

08/06/2018 – „Децата са деца, защото вярват, че зад всеки ъгъл чакат чудесии“. На най-детския ден – първи юни, екипът на SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново заведе шест деца с различни таланти на ежегодния фестивал „Орлова чука пее и танцува, различни, но единни“. Фестивалът се организира за децата, клиенти на Центровете за обществена подкрепа от североизточна България.

За Вики, Мими, Яни, Тони, Дани и Иван преживяването бе вълшебно и богато на нови запознанства. На фестивала децата се представиха с песни и стихотворения, а най-малкият участник – осемгодишният Дани имаше солово изпълнение на китара. Публиката изпадна в екстаз, когато Яни започна да рецитира своето собствено стихотворение „Зад ъгъла!“ Там, където чакат чудесиите. А те наистина чакаха – посещение в музея на Филип Тотьо, посещение в пещерата Орлова чука, подаръци, лакомства и изненади.

Децата влязоха за пръв път в пещера, за прът път бяха на фестивал. А нашите социални работници си тръгнаха с усмивка и стихчето на Яни, защото кой не обича зад ъгъла да го чакат чудни чудесии.

X