SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Младежите и магията на мъшинг спортовете с кучета

12/03/2018 – На 10 март в района Голи връх, Витоша се проведе една много вълнуваща и забавна среща на децата и младежите от SOS младежките ни домове в София и Спортен клуб Мъшинг България. Тя стана възможна с любезното съдействие на Димитър Агонцев – заместник председател на клуба.

Петнайсет деца и младежи от SOS Младежките ни домове в София имаха възможност да се запознаят с този интересен и атрактивен спорт, хората които го упражняват и техните четириноги приятели – кучетата. Младежите с удоволствие и трепет се качиха на шейните, теглени от кучешки впрягове, разбира се спазвайки инструкциите на водачите им. „Страхотно беше! Почти като във филмите.“, сподели 15-годишният Иван.

Контактът на децата с кучетата вдъхнови младежите и разкри любовта им към животните.

Спортен Клуб Мъшинг България популяризира всички мъшинг спортове с кучета. Тяхната цел е да се създадат условия за цялостно развитие на мъшинг спортовете с кучета в България. Да насърчават спорта сред стопаните на кучета  на принципите на любов към животните, защитата на тяхното здраве и достойнство, както развитието и опазването на околната среда.

X