SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Mениджъри за един ден!

03/05/2023 – На 27 април имахме удоволствието да бъдем домакини на четири прекрасни ученички от JA Bulgaria. Те посетиха различни структурни звена в нашата организация и макар че интересите им бяха коренно различни, обединяваше ги SOS каузата – „Пълен с обич дом за всяко дете“.

14-годишната Любослава Баракова от Гоце Делчев е ученичка в осми клас на Неврокопска професионална гимназия “Димитър Талев” със специалност Икономическа информатика.

Тя сподели, че се е насочила към длъжността Ръководител на SOS Консултативния ни център в София, за да получи практически мениджърски умения и е проявила интерес относно спецификите на нашата работа. Любослава се запозна с колеги психолози, социални работници и техни случаи. Блестящо се справи с поставената ѝ задача – да изслуша случаи на колеги и да им даде насоки за успешната подкрепа на потребителите, за които се отнасяха.

18-годишната Андрея Николова е ученичка в Пирдоп, специалност графичен дизайн, но на 27 април беше наш Национален изпълнителен директор. Андрея се интересува от работата ни и как помагаме на децата. Вълнува се сериозно от екологичната ситуация в района на Пирдоп и Златица и колко бързо екологичната и социална ситуация в един район може да се промени.

Рени Тасева е ученичка от Професиона гимназия по икономика в гр. Дряново. На 27 април тя влезе в обувките на нашия ръководител на SOS семейния ни дом „Чардафон“ в Габрово и се справи блестящо, а Миролюба Стоянова, също от Професионалната гимназия по икономика „Рачо Стоянов“ – Дряново оглави SOS Консултативния ни център в Габрово. 

Инициативата „Мениджър за един ден” се организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

#mfd2023

#JABulgaria