SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Мария Сомлева – Мениджър и колега за един ден в „SOS Детски селища България“

06/11/2018 – И тази година нашето Сдружение се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“, която този път протече под мотото „Вдъхнови бъдещето“.

При нас бъдещето дойде в лицето на петнайсетгодишната Мария Сомлева, която е ученичка в девети клас на 19-то СУ „Елин Пелин“. Тя имаше възможността да се запознае с голяма част от дейността на Сдружението, да научи за програмите и услугите, които предоставяме, но най-вече да разбере какво прави един изпълнителен директор в една неправителствена организация – какви са неговите отговорности и задължения.

По-голяма част от деня Мария прекара в компанията на Петя Златева – изпълнителен директор на SOS Детски селища България. Г-жа Златева й разказа за какви деца, младежи и семейства се грижим, какви услуги предоставяме, как ги финансираме, с какви партньори работим и как се управлява екип, работещ в две локации – София-Перник и В.Търново-Габрово-Трявна.

Мария се запозна и с екипите на двата отдела „Развитие на програми“ и „Фондонабиране и комуникации“, които се опитаха да я вдъхновят с работата си и останаха очаровани от нейната любознателност. На свой ред Мария сподели: „Денят ми в SOS Детски селища беше наистина невероятен. Всички хора са страхотни и отдадени на каузата си. Освен това научих много за неправителствения сектор и работата в него“.

Мария би искала да се развива в сферата на социалното предприемачество. Участвала е в няколко доброволчески инициативи. Интересува се от фотография, сценография и писане на разкази.

Нашият екип й пожелава успех!

X