SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Малките пчелички от Трявна

12/02/2021 – На 10 февруари в SOS Детско селище Трявна, доброволци от Сдружение „Промяната е в Теб“ и екипът на SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Трявна, организираха събитие, посветено на деня на Св. Харалампий Магнезийски и Св. мъченица Валентина.

Гости и ко-водещи на събитието бяха доброволци от Испания и Англия. Целта беше всички да си поговорят за християнските обичаи и да отбележат 10 февруари – деня, в който почитаме Св. Харалампий Магнезийски, свещеномъченик на вярата. Празникът остава в българската традиция като един от последните зимни празници. От този ден народът започвал да обработва земята, след като зимата си е отишла със Св. Атанас.

Децата от приемните ни семейства в Трявна, както и децата, които подкрепяме чрез SOS Центъра, научиха много и се позабавляваха, а накрая те сложиха малки крила на пчели, изготвени от техните гости и всички по традиция опитаха вкусна питка с мед за финал.

X