SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Малък семеен дом „Надежда“ отпразнува десетия си рожден ден

29/11/2018 – На 21 ноември тази година нашият SOS Малък семеен дом „Надежда“ във Велико Търново отбеляза десет години от създаването си. На тържеството по случай рождения ден присъстваха представители на общинска администрация, Отдел за закрила на детето, социални  услуги в общността, колеги, приятели, партньори и пораснали деца, пребивавали за част от детството си в Малкия семеен дом.

Тържеството започна с кратка закачка в рими от страна на децата, които в момента растат в малкия семеен дом. Г-жа Радостина Панева от регионалния офис на международната организация SOS Детски селища разказа как е възникнала идеята за създаване на дома, а г-жа Светла Момчева, ръководител на SOS дома, сподели как е започнала семейната история в него. До момента за тези десет години грижа, семейство и надежда в малкия семеен дом са намерили 26 деца.

Силни емоции предизвика присъствието и представянето на вече порасналите деца, напуснали Малкия семеен дом, които с много вълнение споделиха спомените си от годините, прекарани в него.

И като на рожден ден имаше много подаръци, голяма торта с фойерверки и мечти. Мечтите на децата от Малкия семеен дом, изписани на цветни листчета, които полетяха с балоните от празника, пуснати от самите деца.

X