SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Лятно приключение с бусинска керамика

05/09/2022 – Последният ден на август беше прекрасен за приключения! Екипът на SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Перник организира невероятно „лятно приключение“ за децата и семействата, с които работи. Към приключението се включиха и наши приемни семейства от Брезник.

Всички те заедно се отправиха към с. Бусинци, Трън, а целта им беше да се докоснат до изкуството на бусинската керамика. Но, това се оказа не просто изкуство, а магия на изящни майстори. С интерес разгледаха музея на бусинската керамика, а след това се пренесоха в „Бусинската Сръчкотилница“. Всяко дете лично се докосна до глината и грънчарското колело. Вълнения и усмивки изпълваха автобуса на тръгване от с. Бусинци, както и пъстри крондирчета от глина, изрисувани от ръцете на децата.

После всички се отправиха към следващата спирка в с. Студен извор, където посетиха Музея на киселото мляко. На връщане се насладиха и на топлия летен дъжд, който само ги съпроводи до гр. Брезник, но не попречи на усмивките им. Щастливи си тръгнаха децата от Брезник и след това от Перник, но най-щастливи остана SOS екипът ни, че успя да им подари това приключение!