SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Лятна академия 2019

06/08/2019 – На 23 юли стартира осмата „Лятна академия“ на SOS Центъра ни за обществена подкрепа „Шанс“ в София. Традиционната дейност отваря пространство за развиване на връзката родител-дете. Родителите имат възможност да откриват нови интереси у децата си и да подкрепят тяхното развитие.

Тази година първото събитие на Лятна академия 2019 беше посветено на спорта. Екипът на SOS Центъра организира събитието на конна база „Драгалевци“. В подножието на Витоша, сред чистия въздух и красивата горска местност имаше разходки с коне, скачане на батут, игра на народна топка, федербал и други спортни игри. Децата и  родителите им играха, общуваха и се забавляваха, споделяха своите интересни преживявания, свързани с конете и емоциите, които всеки от тях е изпитвал по време на разходката. Някои от децата успяха да преодолеят страха си от язденето с подкрепата на своите родители, а други откриха, че искат да посещават допълнителни уроци, за да се обучат да яздят и дори да участват в конни състезания. Децата и родителите им научиха нови интересни и любопитни факти за отглеждането на конете. Имаха желание да обменят помежду си наученото и да се състезават кой е запомнил повече информация.

Следващите приключения от Лятна академия 2019 ще се проведат през август и септември.