SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

leten-lager-v-primorsko

07/09/2017 – Тази година децата от SOS приемните ни семейства в София и Перник бяха на летен лагер в еко селището „Родни простори“ в Приморско. В седмицата от 27 юли до 3 август малчуганите събираха слънце и лудуваха на морския бряг, а на 2 август ( Илинден ) посетиха древното тракийско светилище Бегликташ. Разходката сред чудноватите скални отломки беше украсена с много богата беседа от техния гид. Децата видимо се забавляваха, а по-големите задаваха много въпроси. Получи се страхотна образователна и развлекателна екскурзия.

Един следобед беше отделен и на магическата река Ропотамо. Пътуването с лодка по неподвижната, огледална повърхност на реката беше изключително преживяване. Вечерите в еко селището комбинираха танци, музика и конкурси. Децата от SOS приемните ни семейства взеха почти всички грамоти и награди за първо, второ и трето място. Нямаше ненаграден участник.

Разбира се, традиционният ден за разходка в Приморско и купуване на лакомства и подаръци за семейството не беше пропуснат и на този лагер.