SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Конституционният съд на Република България отново застава зад SOS каузата

 

17/12/2021 – В навечерието на Коледа, един от най-светлите семейни празници, Конституционният съд на Република България отново избра да прегърне SOS каузата. Съдиите от Конституционния съд направиха лични дарения в размер на 2 550 лева в подкрепа на децата и младежите, за които SOS Детски селища България се грижи. Изключителен принос за това има проф. Цанка Цанкова, бивш съдия от КС и дългогодишен член на Общото събрание на SOS Детски селища България и поддръжник на SOS каузата с голямо сърце.

Неслучайно Херман Гмайнер, основателят на Международната организация SOS Детски селища, е казвал, че да се прави добро винаги е лесно, когато мнозина помагат. „Винаги когато намерим нови приятели, съпричастни с каузата, зад която стоим, ние откриваме не само нови съмишленици, но и повече вяра в доброто у хората и повече сила да работим заедно в името на едно по-добро бъдеще за българските деца и младежи, лишени от родителска грижа. Миналата година намерихме точно такъв приятел в лицето на Конституционния съд на Република България, но това, което ни зарадва още повече е фактът, че този приятел не ни забрави и тази година“, споделя Веселин Комитов, Председател на УС на SOS Детски селища България.

„С този жест на благотворителност Конституционният съд на Република България се превръща в наш SOS приятел – така наричаме онази специална категория дарители, които са ни най-ценни, защото знаем, че винаги можем да разчитаме на тях – така както децата и младежите в наша грижа знаят, че могат да разчитат на нас!“, коментира Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

Членовете на КС получиха благодарствено писмо и сертификат от SOS организацията, както и пожелания за весело посрещане на предстоящите празници.

X