SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Колега на годината 2023

02/01/2024 – В края на годината Сдружение SOS Детски селища България отличи своите най-добри колеги за най-високи постижения през изминалата 2023 година в сферата на алтернативната грижа, подкрепата за семейства и подкрепата за младежи. Отличията са в рамките на „Програмата за признание“, която се прилага за втора поредна година.

„Тази програма е много важна за нас, защото в SOS Детски селища човешкият фактор повече, отколкото където и да било другаде е гаранция за успеха. Ние работим в сфера, където много често 1+1 прави 3 или дори повече. Тук хората освен професионализъм влагат също и душата, и сърцето си“, коментира Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на сдружението.

Често, обгърнати от ежедневните си проблемни ситуации, пренебрегваме хубавото, често имаме нужда от външен стимул, който да ни помогне да го изведем напред. Надяваме се „Програмата за признание“ да е този стимул, който да ни кара в края на вече втора година да обръщаме поглед назад и да „събираме светлинките“ на доброто, което се е случило.

През 2023 г. 31 колеги го направиха – те оцениха труда, усилията, уменията, човешките качества на други свои колеги и написаха номинации. Те ни зареждат с оптимизъм и увереност, че посоката, в която върви организацията ни е вярна.   

Всички номинирани колеги и наградените сътрудници по Програмата „Колега на годината 2023“ вече са получили своите грамоти и признание. От многото постижения и принос към общото е трудно да се отсеят само няколко, но ето кои са отличените за 2023: 

  • Емануела Стоилова, Димитрина Григорова и Полина Станева – в категория Подкрепа на семейството
  • Петър Русков – в категорията Директна грижа
  • Антоанета Леонова и Албена Добрева – в категорията Фондонабирне, Администрация и Техническа подръжка