SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Коледно тържество в Габрово

13/12/2022 – На 11 декември в Габрово беше организирано Коледно тържество, на което актьори от град Николаев –Украйна, зарадваха всички присъстващи със своето представление, а децата с книжки на украински език и подаръче.

„За нас това беше едно много емоционално събитие“, разказва Татьяна Надточий за неделния ден, в който по покана на Областния управител на Габровска област г-жа Кристина Сидорова, групата украински майки и деца, настанени в SOS Детско селище Трявна посетиха театър „Рачо Стоянов“.

“В един момент всички в залата се разплакахме“ – продължава Татьяна – „нахлуха спомени, звучеше в залата родният ни език. Тъга по Родината и родния дом, тъга за мирния ни живот.“ В очите й отново напираха сълзи.

Решихме да подкрепим една идея, която ни впечатли: Живеещите в България и в други страни ще набират средства, за да реализират театрални постановки онлайн от театър, който ще постави сцена в укритие, но ще достигне навсякъде по света.

В оживения разговор възникнаха и други идеи, с които като Организация ще подкрепим разделените от войната семейства и най-вече децата в духовното им и културно развитие.