SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Коледна арт-работилница

16/12/2020 – С настъпването на коледните и новогодишните празници арт-работилницата на SOS Центъра ни за обществена подкрепа в София си постави за цел да изработи коледни картички и украса. Коледа е един от най-сплотяващите семейни празници. Коледа събира всички членове на семейството и дава възможност за осъществяване на различни съвместни дейности между децата и техните родители, затова екипът на ЦОП „Шанс“ им постави творческа задача да изработят картички и коледна украса, с които да украсят домовете си.

С радост и веселие семействата споделиха за вълнението, с което са творили. Имало е забавни и смешни моменти с облепване на лепило по пръстите; с котешки бъркотии, сътворени от любопитни и палави домашни любимци, които са искали да участват в процеса на сътворяване на коледната магия; малко изгорели коледни бисквити в различни форми и други смехотворни ситуации. В някои от семействата родителите са се върнали в своето детство и са разказвали различни интересни и вълнуващи коледни истории на децата си, както и откъде тръгват семейните им традиции за празника – техни специфични навици и обичаи. Децата с интерес са слушали разказите на родителите си и са задавали различни въпроси около семейните традиции за Коледа.

Някои от семействата са решили да направят и коледни свещи, които да украсят, и да им носят допълнително светлина и топлина в домовете по време на празничните дни. Коледа сама по себе си е творческа и артистична, така че няма как да обхванем всички творения, за които ни разказаха децата и семействата, участвали в Арт-работилницата.

Очаквайте нови интересни творчески новини от нас и нашата АРТ-работилница през 2021г.! Надяваме се тя да бъде изпълнена с много здраве, споделени моменти на щастие, по-малко препятствия, повече приключения и всякакви положителни вълнения!

Весели Коледни и Новогодишни празници! Бъдете здрави и сплотени! Нека коледната магия донесе на Вас и Вашите семейства това, от което имате най-голяма нужда!

X