SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

koleden-trening-za-roditeliДекември е! Краят на годината чука на вратата! Една част от нас свързват този месец със семейна топлина и уют, но други чувстват и известна доза напрежение, много неща трябва да се приготвят за кратко време – традиционни храни, подаръци, срещи с приятели, роднини. Всяко семейство си има свои стил на празнуване.

По този повод екипът на SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Габрово организира групов тренинг за родители на 14 декември, в който родителите, клиенти на SOS Центъра, да споделят тяхното усещане за Коледа. На груповата работа бяха поканени 13 родители, но успяха да вземат участие девет майки и баби. Темата бе лека, приятна и всеки желаеше да сподели какво приготвя за хапване, разменяха се рецепти за сарми, пити, баници. Стана ясно, че всяка домакиня има своите хитрини в приготвянето на традиционните храни. Поставен бе акцент върху аранжирането на дома с коледни играчки и светлини, за да чувстват децата, че месец декември е магичен – по-малките в очакване на добрия старец, а по-големите с надежди и нови очаквания за по-добри дни.

X