SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Когато Гората ни е на гости

14/11/2023 – Какво е когато Гората дойде пред дома ни?! Или когато се настани в двора на SOS Детското селище Трявна? Миналата седмица ни гостува самата гора. А тя не беше сама. „Доведоха“ ни я горските педагози инж. Благовест Михайлов, инж. Росица Гатева, инж. Петя Канъкова и инж. Раиса Петрова от СЦДПТПДГС – Плачковци.

С изненада и с нескрито вълнения ги посрещнаха децата, които подкрепяме чрез SOS Консултативния ни център в Трявна, както и децата от приемните ни семейства в детското селище.

В продължение на няколко часа, момчетата и момичетата се впуснаха в горски приключения, забавни игри и изненади, устремени да научат и съпреживеят животински и дървесни видове. Със завързани очи се доверяваха на инстинктите и следваха сетивата си, засяваха семена, преодоляваха бури и природни катаклизми, задаваха въпроси, научаваха чудновати факти.

Какво е Гората да е гост на SOS Консултативен център Трявна? Добрина е! Благодарност е! Търпение и емоции, които дълго ще ни напомнят за преживяното.