SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Какво е есенна торбичка?

16/09/2022 – Какво е есенна торбичка? Вероятно си мислите за есенни листа. За 49 деца и младежи от Велико Търново ЕСЕННА ТОРБИЧКА  бе мястото и времето да си направиш своя торбичка с помощта на SOS Детски селища България.

Мобилното арт-ателие, което екипът на SOS Консултативния ни център във Велико Търново организира почти пред Художествената галерия, бе част от програмата за ОБУЧЕНИЕ В ПРИДОБИВАНЕ НА УМЕНИЯ. Участниците – на различна възраст, с различни интереси и умения, се запознаха с няколко техники за рисуване върху текстил, разделиха се в групи и се забавляваха, докато изработваха своя оригинална текстилна чанта. Любим герой, надпис, отпечатъци на ръце, цветя запечатаха настроението на деня с различни тектилни маркери и бои. Ние завихрихме това настроение  като предложихме на възпитателите на семейните центрове и най-ентусиазирания ни гост- Росица Димитрова, Директор на Дирекция социални дейности и здравеопазване от Община Велико Търново да изработят в състезание по креативност своя торбичка.

Сметановите пасти подсладиха празника, ние подарихме на всички химикали за започващата учебна година и се убедихме, че можем да учим винаги и навсякъде. С празника отворихме пространство за развиване на нови умения – рисуване, общуване, изразяване.

 

X