SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

„Исках да подаря щастието, което имам“

31/10/2022 – На 28 октомври получихме дарение от 1 076,30 лева. Дарението е от 12-годишната Селин Цонева. Тя дарява приходите си от реализацията на нейна стихосбирка в подкрепа на SOS каузата.

Какво провокира Селин да постъпи така, разказва самата тя: „Вече съм на 12 години и уча в 105 СОУ „Атанас Далчев“. Написах собствена стихосбирка и реших с приходите да помогна на деца в нужда. Още от началото на създаването на книжката ми, аз знаех, че искам да подаря на някой щастието, което аз имам. Със съдействието и подкрепата на всички около мен, мечтата ми вече е реалност. Благодарение на отзивчивостта на моите учители и от читалище Добри Чинтулов, успях да представя книгата си на много хора“.

SOS екипът ни е възхитен от постъпката на Селин. Тя иска да подари щастието, което има на децата в риск. Истината е, че всички ние сме щастливи, че има деца като нея. Организацията ни изказва най-сърдечни благодарности към Селин, родителите и учителите й.

X