SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Групова работа с деца „Как да поздравя човек, когото харесвам?“

02/03/2018 – На 14 февруари в SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Перник се проведе групова работа с деца на тема „Как да поздравя човек, когото харесвам?“ по проект „Емоциите – спътник за цял живот“.

Екипът на SOS Центъра ни разговаря с децата за техните детски трепети и емоции, за хората, които заслужават вниманието, любовта и признанието ни, за хората, които са до нас всеки ден и с които споделяме радостите и неволите си. Децата с желание споделяха колко обичани се чувстват вкъщи или какви приятелства са изградили в училище. Неусетно се стигна и до валентинките, които всички заедно изработиха за родители, близки и приятели. А след като всеки си избра на кого да подари своето хартиено признание за обич, останаха и много валентинки, с които децата украсиха стените на нашия SOS Център.

В края на срещата участниците обещаха, че ще носят в душите си по едно малко символично хартиено сърчице, което да им напомня, че трябва да показват благодарността и обичта си не само в месеца на любовта или в деня на влюбените.

X