SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Градинка на прозореца

19/05/2020 – Ако имате градина във време на извънредна епидемична обстановка, то е почти сигурно, че децата ви ще искат да се заровят в пръстта в някакъв момент. Ако нямате, нищо не спира въображението, нали?

Тази идея на екипа на SOS Центъра ни за обществена подкрепа във В. Търново вече е в ход. Свидетели сме как всички социални услуги се опитват да стигнат до децата – публикувани са упражнения за фина моторика, клипчета с куклени постановки, виртуални задачи..

„Ние решихме да предложим на нашите деца задача с вкус на забава, щипка грижа и семенца с изненада“, коментира Албена Добрева, Ръководител на SOS Центъра. „Всяко дете ще си получи своите три саксийки, торбичка торф, пликче семенца и указание как да си ги посади. Очакваме, разбира се, и родителите да помагат. А когато след 14 дни в саксийките поникне нещо, ще очакваме и грижа и разпознаване що е то“, разказват за идеите си Зори и Мария от SOS Центъра.

Домовете, в които подкрепяме по няколко деца, ще имат нужда от всичките си слънчеви прозорци. А ние от едно – удовлетворението, че и във време на извънредна обстановка можем да стигнем до децата. По обиколен път. И да работим за различни умения!

X