SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Гостуване на младежите в Пожарна служба Княжево

12/04/2019 – Пролетната ваканция е време не само за почивка, но и за запълване на времето с нещо полезно… Особено за тийнейджърите.

Едно от тези полезни неща беше гостуването на младежите от SOS Младежки домове София в 6-та Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението в кв. Княжево.

В рамките на два последователни дни младежите се запознаха с отговорностите на огнеборците, тяхната полезна за обществото професия, наличната техника и предпазното облекло, с което работят. Любезните домакини  разказаха на децата любопитни факти и традиции на Пожарната служба още от времето на III-тото Българско царство като: теста с бялата кърпичка под калника на пожарната кола; тръгването на екипа на 45-тата секунда и др.

Много полезни за групата бяха инструктажът и правилата за оказване на първа помощ на пострадали хора при инциденти и катастрофи. Влизането в пожарните коли, запознаването с наличната техника и спускането по пожарната стълба бяха едно изключително вълнуващо и забавно преживяване за всички по време на гостуването.

Изказваме благодарност на ръководството и екипа на 6-та Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението в кв. Княжево за проведените две беседи на тема пожарна безопасност с нашите младежи.