SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Експерти на Банка ДСК проведоха първото онлайн обучение за младежи, подкрепяни от SOS Детски селища България

13/10/2021 – На 8 октомври служители на Банка ДСК проведоха първото онлайн обучение за младежи от SOS Младежките ни домове в София и Велико Търново, младежи, които подкрепяме чрез програмата ни „Начало на самостоятелен живот“, както и младежи от Пловдив и Стара Загора, които подкрепяме чрез проекта ни „Пътеки към свободата“. Това обучение е част от серия от дейности,  с които Банка ДСК и сдружение SOS Детски селища България отбелязват 10-годишното си партньорство.

Темата на първото обучение беше „Как да харча разумно/управлявам личния си бюджет“. Тя предизвика голям интерес сред младежите и провокира множество въпроси, свързани най-вече с дебитните карти и лимитите за теглене. До края на годината Банка ДСК планира още серия обучения за младежите на теми: „Потребителски кредит и овърдрафт“, „Лихви и ипотечни кредити“, „Онлайн и мобилно банкиране“, „Сигурност в интернет“, „Изготвяне на CV и мотивационно писмо“, „Поведение по време на интервю за работа“, „Социално и здравно осигуряване“, „Разделение на властите или какво избираме, когато гласуваме?“, „Трудов/граждански договор – как да защитим правата си?“, „Колко е важен документът за самоличност?“

Поредицата от срещи, тип финансови уроци, между служители на банката-доброволци и младежите е част от активностите, с които Банка ДСК и сдружение SOS Детски селища отбелязват 10-годишното си партньорство.  На тези срещи/ онлайн уроци банковите експерти ще споделят с децата на разбираем език и по атрактивен начин важна информация относно парите, управлението на личните финанси и въобще всичко нужно младежите да станат по-самостоятелни.

„Банка ДСК е наш партньор от 10 години. Освен подкрепата чрез банкоматите им, те са и семеен спонсор на две SOS приемни семейства – в Перник и в Трявна. Онлайн уроците, които сега започват да провеждат за нашите младежи, са изключително ценни, не само защото младите хора наистина имат нужда от тях, за да започнат своя самостоятелен живот, а и защото това показва личната ангажираност на служителите на Банка ДСК. Благодарим ви! – споделя Валерия Георгиева, национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

X