SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Дрoгерия dm България дари 15 000 лева в подкрепа на SOS Детски селища България

13/12/2021 – Дрoгерия dm България дари 3% от направения на 26.11.2021г. ( Black Friday) оборот на SOS Детски селища, в полза на Звено “Майка и бебе” в Габрово. 

Чувствате ли се по-скоро дарител, отколкото търсач на отстъпки? Обичате ли повече да подарявате за Коледа отколкото да получавате? От dm също споделят това чувствo и ето защо превърнаха за трета поредна година традиционния Black Friday в Giving Friday. Под надслов #givingisthenewblack те дариха 15 000 лева – 3% от дневния си оборот за нашето звено „Майка и бебе“ в Габрово.

Дарението бе символично прието от Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България и Соня Живкова, директор Фондонабиране Корпоративни партньорства на организацията, в Централата на dm България.

Откъде идва понятието Black Friday?

По традиция в Америка всеки четвърти четвъртък от месец ноември се празнува Денят на благодарността. Петъкът след това е винаги почивен ден и американците го използват, за да купят първите подаръци за Коледа. За търговците това означава по-високи печалби или т.нар. „черни цифри в оборота“, които наред с пълните улици с хора, облечени в тъмни дрехи, са допринесли за наименованието „черен петък“ или „Black Friday“. 

Дарител вместо „ловец на отстъпки“

Днес милиони потребители по целия свят трескаво следят офертите на големите търговски вериги. За да насърчат повече хора да пазаруват, търговците предлагат големи отстъпки, достъпни само в този ден. Последна тенденция и алтернатива на консуматорския дух на Black Friday обаче, е световни брандове да застават зад идеята, че Коледа е преди всичко време да даряваме. Ето защо от dm дариха 3% от дневния си оборот за едно добро дело. 

През изминалата 2020г. събраните на 27.11.2020г. средства на стойност 17 000 лева от кампанията GIVING FRIDAY отново бяха дарени на SOS Детски селища в полза на Звено „Майка и бебе“.

В края на м. януари 2020 успешно завърши социалната кампания на dm България и SOS Детски селища в подкрепа на българските деца „Дари любов с babylove”, която стартира на 01.09.2019г. В рамките на пет месеца при всяка покупка на пелени, гащички и протектори за матрак от dm марката babylove, 0,30 лв. отиваха за дарение на SOS Детски селища. Така общата сума на дарението се равнява на 10 000 лв. и е изцяло в полза на Звено „Майка и бебе“ в Габрово, което подкрепя млади майки и бременни жени, предоставяйки им временно настаняване.

SOS звено „Майка и бебе” предоставя временно настаняване до 6 месеца на бременни жени и майки в риск да изоставят децата си, насърчава родителската привързаност, подпомага младите майки чрез социално, психологическо и юридическо консултиране и подкрепа. Обща цел на програмата е предотвратяване на изоставянето и настаняването в институция на децата от 0 до 3 години и да ги предпази от ситуации, застрашаващи сигурността, здравето и развитието им до шест месеца.

X