SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

ДренКо с първо участие в базара на социалните предприятия

30/11/2023 – Вчера в Народното събрание бе открит базар на социалните предприятия под надслов „Малкото е много“. В базара се включиха над 15 социални предприятия от общноста на ДарПазар. Ние участвахме с предмети, изработени в творческа база ДренКо  – част от социалното предприятие SOS Детски селища България.

Домакини на инициативата, за втора поредна година, са народните представители от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика – г-жа Деница Сачева, председател на комисията и г-жа Илина Мутафчиева, член на комисията.

„Тук виждаме продукти, които са едновременно качествени и носят много смисъл за каузите, които подкрепят. Големият въпрос, който седи пред нас като народни представители е как да работим за среда, в която повече хора да разберат за социалното предприемачество и да се сещат за вас и вашата работа, да ви помогнем да решавате още по-големи обществени проблеми чрез социално предприемачество“ каза Илина Мутафчиева при откриването на събитето.

Ние участвахаме с предмети, изработени в творческа база ДренКо- част от социалното предприятие SOS Детски селища България. Приходите от дейността на ДренКо се реинвестират в Програмата ни „Начало на самостоятелен живот“, чрез която подкрепяме младите хора, напускащи грижа.