SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

„Довиждане лято“

15/08/2022 – На 12 август в SOS Детски център „Дренчета“ се състоя тържеството ни „Довиждане, лято!“ С него сложихме край на тази учебна година, която бе наситена с много арт-работилници и игри на открито. Пожелаваме си хубаво лято и до нови срещи!

Започна и записването за новата учебна година 2022/2023. За допълнителна информация за условията и таксите за посещение използвайте следните контакти или форма за запитване:

Имейл: drentcheta.center@sosbg.org

Телефон: 0889 826 182

Центърът предоставя дневна грижа за деца на възраст от 2 години до постъпване в първи клас. Разположен в рамките на SOS Детско селище Дрен,  сред красивата природа на с. Дрен и в полите на Верила, в специално строена сграда, обзаведена с всичко необходимо за комфорта на малчуганите, центърът е уникално място за отглеждане, възпитание и обучение на децата.

Екипът от професионалисти, отдадени на децата, работи за развиване на талантите и заложбите на всяко дете. Заниманията се провеждат по образователни направления, определени в държавния образователен стандарт за предучилищно образоване, като акцентът е поставен върху изобразителните изкуства и занимания сред природата.

Центърът предлага на малчуганите вкусна здравословна храна, качествени грижи, интересни занимания и много игри на открито. Заниманията с децата се провеждат в малки групи и са съобразени с индивидуалните нужди на всяко дете. Споделяйки политиката на международната организация SOS Children’s Villages International нашите педагози прилагат холистичен подход към образованието на децата, насочен към подкрепа на индивидуалните възможности на всяко дете.