SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

До технологиите и обратно!

08/11/2023 – На 31 октомври екипът на SOS Консултативния ни център в Перник имаше мисия да заведе своите  умничета  до територията за любопитковци – TechnoMagicLand в София.

Мястото събуди в децата и техните родители интерес към природните науки и технологиите. Благодарение на TechnoMagicLand, малките ни изследователи имаха възможност да присъстват на различни демонстрации, свързани с експерименти в различни области – физика, математика, информационни технологии и технологии от бъдещето, както и подробно да им бъде обяснено всяко едно удивително явление. 

В никакъв случай не забравихме и забавлението! След изключително интересната беседа, всички посетители успяха спокойно да се докоснат до всеки експеримент лично.

Екскурзията беше осъществена благодарение на проекта „Стъпки напред и с поглед към звездите“ с подкрепата на фондация Еврика и Асоциацията на индустриалния капитал в България.