SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

do-dryanovskiya-manastir-i-obratno01/09/2017 – Всяко лято децата от SOS приемните ни семейства от детското селище в Трявна ходят на малка екскурзия до Дряновския манастир. И тази година не е изключение. Малчуганите първо минаха покрай пещерата „Бачо Киро“, в близост до манастира, после се изкачиха по стръмната еко-пътека до пейката на влюбените и беседката, която разкрива чудесна гледка към дефилето на реката и презбалканската железница и стига чак до руините на стар римски наблюдателен пост.

Децата се забавляваха, когато ехото понасяше гласовете им и пощуряха от радост, когато нагазиха в малката река. Снимаха сенките, отразени в реката, и се радваха на малките рибки.

Разбира се, малчуганите се снимаха и пред манастира и параклиса, издигнат в чест на загиналите въстаници от четата на Бачо Киро. Винаги е зареждащо посещението на едно такова място, изпълнено с красота и история.