SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Децата от SOS Малък семеен дом „Надежда“ на лагер

20/11/2018 – В края на август децата и младежите от SOS Малък семеен дом „Надежда“ и SOS Младежките ни домове във Велико Търново бяха на лагер в гр. Априлци, хотел „Панорама“. Почивката им беше наситена с посещения на архитектурни, исторически и природни забележителности.

На път за гр. Априлци групата посети прочутия покрит мост на Кольо Фичето в гр. Ловеч.  Всички бяха впечатлени от вещината на този строител, съградил и завещал на бъдните поколения черкви и мостове. Хотелът в гр. Априлци посрещна децата с уютна атмосфера и прекрасна гледка към връх Ботев и връх Марагидик. На тяхно разположение бяха басейнът и фитнес залата към хотела.

По време на престоя в гр. Априлци младежите направиха 6 км. преход до параклиса „Успение Богородично“ и 12 км. разходка по течението на р. Острешка, до подножието на връх Ботев и връх Марагидик.  Наслаждаваха се на красиви природни кътчета от Средна Стара планина, както и на свежия планински въздух. Разгледаха обособената в библиотеката на читалището етнографска изложба, свързана с местните история, бит и занаяти. В следобедните часове имахме възможност да рисуват върху керамични фигури по подобие на троянските майстори.

В края на лагера посетиха Троянския манастир, видяха скривалището на Левски и гроба на патриарх Максим. Поклониха се и запалиха свещички на чудотворната икона на Св. Богородица Троеручица. Прибраха се във В. Търново отпочинали, заредени с нови преживявания и омагьосани от красотата на родната Стара планина.

X