SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Децата и младежите от SOS Младежките ни домове във Велико Търново, както и от малкия ни семеен дом „Надежда“ във Велико Търново в очакване на Коледа

10/12/2021 – С наближаването на коледните и новогодишни празници, коледният дух завладя децата и младежите от младежките ни домове във Велико Търново, както и от малкия ни семеен дом „Надежда“ в града.

Подготовката за участието им в традиционния коледен базар, който се организира ежегодно във Велико Търново започна отрано. На 1 и 2 декември на щанда в парк „Марно поле“, отреден за изделията на социалните услуги в община Велико Търново, бяха изложени картички, сувенири, тишлайфери, свещници, снежни човечета и др., изработени от сръчните ръце на децата и младежите, с подкрепата на възпитателите.

По-голямата част от децата и младежите се включиха в изработването на изделията за базара, а останалите съдействаха за тяхното представяне и предлагане на посетителите.

Независимо от продължаващите противоепидемични ограничения, участието им в Коледния базар им помогна да усетят празничното настроение, завладяло техните съграждани, и да внесат радост и топлина в домовете им, чрез техните ръчно изработени коледни творения.  

Пожелаваме на всички ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!  

X