SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Деца за децата

18/10/2022 – За първия учебен ден децата от трети „А“ клас на Средно училище „Емилиян Станев“ в гр. Велико Търново с класен ръководител Силвия Ганева не купиха цветя за своята класна. Те решиха, а родителите им ги подкрепиха да дарят материали – тетрадки, линии, гумички, моливници, скицници, моливи, бои и флумастери за техни връстници в затруднено финансово положение.

Петнадесет деца на възраст от 8 до 14 години, които посещават SOS Консултативния ни център във Велико Търново,  стартираха своята учебна година с пакети тетрадки, блокчета, бои от непознати връстници. 

На малките дарители – добротворци екипът ни връчи благодарствена грамота. Децата се запознаха с историята на Херман Гмайнер и международната организация, с SOS Детски селища България и заедно с психолог и социален работник от SOS екипа играха  и се забавляваха. Всяко от децата беше провокирано да открие ново свое качество и всички заедно играха на стария  „развален телефон“. Учиха, че информацията, която споделяме, често се променя и всеки допринася да я обогати и промени. Дадоха своята заявка, че биха участвали в други добри инициативи.

Тръгнахме си от класната стая с посланието: Вашите „цветя“ за първия учебен ден са подадена ръка по пътя на образованието на връстници! Продължавайте!

SOS Екипът ни си тръгна с убеждението, че третокласниците могат да бъдат пример за нас, възрастните!

Благодарим, трети „А“ клас на Средно училище „Емилия Станев“ – В. Търново!

 

 

X