SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Денят на твореца с Емили

 

27/10/2023 – Денят на Твореца е ден, в който отдаваме чест на всички форми на изкуството – изобразително, скулптура, фотография, архитектура, музика… Чрез този празник хората показват уважението си към страстта и креативността на всички артисти, а всъщност – творчеството е у всеки от нас. Достатъчно е да си позволим да видим или чуем красивото. 

В Международния ден на твореца – 25.10.2023г. гост в SOS Детско селище Трявна бе Емили Цонева. Момиче – приятел, доброволец. Момиче – творец, което е последен клас в НГПИ Тревненска школа в специалност „Интериорен дизайн“.

В импровизирания клавирен концерт, на който се насладиха деца от приемните ни семейства в детското селище, както и деца, които подкрепяме чрез SOS Консултативния ни център в Трявна, изкуството бе наоколо. Красотата и възхитата също. Разговорите бяха приятни, а това, което научихме, е че изкуството се крие в мечтите, в съкровените ни желания и в упоритостта да ги постигаме с малки, но уверени крачки.

Благодарим на всички малки и големи творци, които ни карат да се усмихваме!