SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Да бъде ДОБРОТО заразно!

22/12/2021 – Свикнали сме да казваме, че по Коледа стават чудеса. Свикнали сме да питаме „Какво ти донесе добрият старец за Коледа?“ Истина е, че все още има семейства, в които този въпрос за вярата и подаръците остава за някоя друга Коледа, защото за тази не могат да осигурят средства.

И нищо, че детството е кратко, че изведнъж децата, дето ще чакат дядо Коледа в друга Коледа, порастват и спират да вярват в чудеса.

В SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново  за пореден път спря шейната на Доброто. Дами от небеизвестен търновски клуб, поискаха да останат анонимни и да влязат в ролята на ВЪЛШЕБНИЯ ДЯДО КОЛЕДА. 27 деца изпратиха до тях писмата си. 27 подаръка, изящно опаковани, ръчно надписани, грижливо съобразени с детските желания, долетяха в Центъра.

Изненада бяха и още тридесет ръчно опаковани торбички с лакомства, дарени от друга жена отдалеч – госпожа Ангелова. Удоволствие беше за екипа да раздаде подаръците и коледните торбички с лакомства.

Не могат да се опишат детските грейнали очи. Не може да се изрази вълнението през цветните пакети, нито пък спиращите дъха възклицания, когато вътре „НАИСТИНА, АМА НАИСТИНА ИМА КАКВОТО СЪМ ПОИСКАЛ!“

Нека на Коледа да се помолим за здраве и повече справедливост, за всички деца и тяхното щастливо бъдеще. За това човешката доброта да докосне самотните хора. Да можем да дарим топла дреха, усмивка, шоколад. Да има повече ЧОВЕЦИ като нашите дами-дарителки.

ДА БЪДЕ ТЯХНОТО ДОБРО ЗАРАЗНО!

X