SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Честит рожден ден от БОРИКА!

26/06/2018 – Двадесет и две деца от SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново празнуваха специален рожден ден – Международния ден на SOS детските селища, който се отбелязва на 23 юни. Специалното беше и най-очаквано: децата предварително си пожелаха подаръци, а служителите на БОРИКА ги доставиха!
И на празник – като на празник: с балони и игри! „Нарисувайте най-дългата рисунка“ – поръча Албена Добрева, ръководител на SOS Центъра. Рисуваха всички, включително седналата върху дългия бял лист деветмесечна Рая, включително петнадесетгодишният Преско, седнал в своята инвалидна количка, заобиколен от децата. Преско рисуваше малки зелени слънца – толкова, колкото сигурно му трябват, за да се усмихва! Зорница, Ива и Надя от екипа на SOS Центъра бяха подготвили още много игри – да откриеш скрития подарък, да стигнеш до финала върху бели листи, да напълниш бутилка със сварени спагети! Учиха се да се изчакват, да си подават, да благодарят! После имаше и торта, а след това дългоочакваните подаръци, които усмихнаха всички деца и техните придружители. Всеки получи това, което си беше пожелал! Сияещите очи за нас бяха най-искреното „благодаря“, което служителите на БОРИКА заслужават! С благодарност към тях остава и екипът на SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново!

X