SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Черният петък в DM събра 17 000 лева в подкрепа на SOS Звеното „Майка и бебе“ в Габрово

18/12/2020 – На 27 ноември, този „Черен петък“ / този „Black Friday” в магазините dm беше в подкрепа на SOS каузата. Той беше насочен към тези, които се чувстват по-скоро дарители, отколкото търсачи на отстъпки. Тези, които по Коледа обичат повече да подаряват, отколкото да получават. В dm споделят това чувствo и ето защо превърнаха за втора поредна година традиционния Black Friday в Giving Friday. Под надслов #givingisthenewblack на 27 ноември те дариха 3% от дневния си оборот за SOS каузата. Дарението им възлиза на 17 000 лева и постъпи на 8 декември. То е насочено към покриване на разходите нашето звено „Майка и бебе“ в Габрово.

В края на януари 2020 г. успешно завърши социалната кампания на dm България и SOS Детски селища България в подкрепа на българските деца „Дари любов с babylove”, която стартира на 01.09.2019. В рамките на пет месеца при всяка покупка на пелени, гащички и протектори за матрак от dm марката babylove, 0,30 лв. отиваха за дарение на SOS Детски селища. Така общата сума на дарението се равнява на 10 000 лв. и е изцяло в полза на Звено „Майка и бебе“ в Габрово, което подкрепя млади майки и бременни жени, предоставяйки им временно настаняване. 

 

X