SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

BILLA България с пето поредно дарение в подкрепа на SOS каузата

16/02/2021 – Нашите приятели от BILLA България, с които си партнираме от 2016 г., отново подкрепиха SOS каузата с поредното си дарение в размер на 13 000 лева. То беше направено в края на 2020 г.  С днешна дата дарението е реализирано. То покри  нуждите на SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Перник (логопедични, психологически, психо-социални консултации с деца и семейства в риск), както и  нужди на децата, настанени в SOS приемните ни семейства в Трявна (лаптопи и таблети за дистанционно обучение); текущи разходи на SOS Малкия ни семеен дом „Надежда“ и на SOS Младежките ни домове във Велико Търново (завивки, спално бельо, хавлии).

„Не само като представител на BILLA България, но и като родител, считам, че наш дълг е да помагаме на децата в риск. Ние вярваме в способностите и потенциала на всяко едно дете и затова искаме да направим всичко, което зависи от нас, като социално отговорна компания, за да можем да предоставим по-добър живот и образование на тези деца“, сподели Мартин Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

„Благодарни сме на  ръководството на BILLA България, които за поредна година застават зад каузата на SOS Детски селища. Вярваме, че именно с помощта на партньори като тях, които устойчиво ни подкрепят през годините, можем да променим живота и съдбата на много деца в риск“, споделя Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

X