SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Аз – детето ЗА природата

10/06/2019 – На 31 май тридесет деца проведоха своя ден за природата, за детското право на игри, за приключенския дух на идващото лято с помощта на SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново.

 
Децата учат в градчето Дебелец, голяма част от тях участват в програмата „Мобилен психолог“, а всички заедно поискаха да отпразнуват своя ден в местността Ксилифор край Търново. И ето ги там… Въпреки дъждовния жълт код, въпреки росната трева. Кака Вили стана любимка на тази групичка деца, защото ги преведе през най-интересната еко-пътека, показа им поляната с дървени герои и всяко дете измисли своя история, разказа им легендата за Момина крепост, включи ги в състезателни игри за ориентиране, сред тревите намери билки и ги запозна по специален начин с децата, а накрая ги гости с най-вкусните кебапчета и питки.

 
Сред емоциите и смеха не остана загърбена основната тема – какво мога АЗ – ДЕТЕТО да направя ЗА ПРИРОДАТА ни, как да разпознавам лечебните растения, как да пазя животинките, как да пазя себе си. Прекрасен ден за 30 деца!

X