SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Арт ателие в SOS Консултативен център Перник

11/08/2023 – Лятната ваканция е в разгара си и ако в началото всички бяха доволни, то вече в разговорите ни с децата се усеща малко скука и желание за нови предизвикателства. В тази връзка с голям ентусиазъм в SOS Консултативен център Перник организирахме второто си арт ателие за тази ваканция.

Първото ни ателие проведохме през миналия месец и наш гост бе младата художничка Елица Николова, която с ентусиазъм се включи не само със своите съвети в рисуването, но и за живота. Това много допадна на участниците и ето – през август датите за арт ателието са вече две. Този път се насочихме към изработването на бижута от мъниста. Вярно е, че не сме на висотите на някои майстори, но удоволствието да носиш бижу, изработено от самият теб, е огромно. Но най-важното – интересните теми за разговор се преплитат, вливат се една в друга и времето минава неусетно. И разбира се, ще се видим отново само след седмица!