SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Семейството на планина

03/09/2019 – На 20 август в парк „Гео Милев“ се проведе второто събитие от Лятната Академия, която SOS Центъра ни за обществена подкрепа „Шанс“ организира. Темата на този модул беше „Семейството на планина“. В рамките на първата част участниците си поговориха за това какво включва подготовката за планински преходи и къмпингуване. Обсъдиха какви трудностите биха могли да възникнат по време на излет, какво се прави при инциденти, при буря… Децата и техните родители споделяха за преходите, които са правили заедно.

През втората част бе направена демонстрация на разпъване на палатка – избиране на подходящ терен, разгъване, разпъване, добавяне на нужните за сън шалте/надуваем дюшек и спален чувал. Децата бяха много ентусиазирани, слушаха с интерес обсъжданите теми и задаваха въпроси. Припомни се важността за физическата подготовка, която може да се случи по забавен начин, когато е в компанията на приятели. Неизменна част от събитието бяха и спортните игри – футбол, волейбол и други.