SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

1 юни с Turkish Airlines и Lufthansa Technik

1 yuni s Turkish Airlines i Lufthansa TechnikНа 1 юни – Международен ден на детето, по покана на Turkish Airlines група младежи от SOS Младежки домове посети Lufthansa Technik, София. Освен посещението на най-голямата база от този вид в Европа, от авиокомпанията организираха и специален обяд, който се превърна във вълнуващо преживяване за всички и най-вече за Аги, който бе изненадан с торта по случай 17-ия си рожден ден.

Още при пристигането ни на летището, където преминахме задължителната проверка, ни завладя специална атмосфера. Цялата група се отправи към Lufthansa Technik, където отзивчивият и усмихнат екип ни разказа за базата и своята работа, свързана с авиацията и ремонта на различен клас самолети. Отговориха на всички наши въпроси и ни разведоха през ремонтните линии. Един от най-вълнуващите моменти за Ники, Вальо, Слави, Светльо, Гошо, Дени, Аги и Жоро бе възможността да влязат в пилотската кабина и да се запознаят с бордовото оборудване.

В края на интересното преживяване момчетата получиха подаръци от екипите на Lufthansa Technik и Turkish Airlines, които бяха последвани от снимки за спомен с много усмивки.

Изказваме специални благодарности на Turkish Airlines и Lufthansa Technik за вълнуващата и полезна за всички деца и младежи среща.

X